Sub deviza “Să promovăm mișcarea, sănătatea și natura”, rezidenții și angajații Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională Mediaș vor desfășura în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu, acțiunea sportivă intitulată “Zilele Tineretului Medieșean” ciclism – drumeție – orientare turistică, în cadrul programului de utilitate publică “Sportul pentru Toți”.

Acțiunea sportivă va începe la sediul C.I.T.O. Mediaș pe Str. G. Topârceanu nr. 14 unde participanții vor primi informații legate de reguli de circulație rutieră pentru bicicliști, orientare turistică și aspecte privind efectuarea drumețiilor. Se va prezenta traseul de parcurs de către bicicliști și se va da startul la ora 8:00. La acțiune participă 30-50 de persoane, rezidenți și angajați ai centrului, voluntari precum și membrii din comunitate.

Activitatea va fi structurată astfel :
– Ciclism pe ruta Mediaș – Valea Lungă – Păucea și retur
– Drumeție și Picnic -Biserica Evanghelică din Păucea
– Orientare turistică : Situl ”Movilele de la Păucea”

Traseele de acces spre locul evenimentului, precum și cele de dispersare vor fi:

Ora 8:15 plecarea pe următorul traseu : Str.George Topârceanu nr. 14 , Str. Horea, Str. Mihail Viteazu, Podul mare peste Târnavă, Str. Stadionului, Drum comunal 17 Valea Lungă , Păucea .

Returul la ora 12:00 – Drumul comunal 17 Păucea, Valea Lungă, Str. Stadionului, Podul mare peste Târnavă, Str. Mihail Viteazu, Str. Horea, Str. George Topârcenu nr.14.

Amator sau performant, sportul aduce obiective, visuri și aspiraţii personale și tot tacâmul de mijloace necesare… Aduce disciplină, concentrare, sacrificii (mai mici sau mai mari), priorităţi și multă muncă. Multe repetiţii… Perseverenţă… Curaj.

Acestea sunt provocările pentru sportivii amatori care vor participa anul acesta la ” Sportul pentru toți ” ediția a III-a.

Ce ne așteaptă : 22 de km parcurși pe bicicletă, orientare turistică la situl ” Movilele de la Păucea” și un minunat picnic în curtea Bisericii evenghelice din Păucea

Organizator CITO Mediaș în parteneriat Direcția Județeană pentru Sport si Tineret Sibiu. Ne vor fi alături Primăria Dîrlos, Primăria Blăjel, Poliția Locală Mediaș.

” Sportul pentru toți ” este despre prieteni, oameni frumoși și pasiunea pentru pedalat. Este despre a fi alături de comunitatea din care faci parte, despre mișcare, distracție, relaxare și bună dispoziție.

Te așteptăm în 17 august 2019 , fix la ora 8 să vii cu gașca de prieteni la un eveniment pe care nu ai voie să-l ratezi, la o zi care începe cu bicicleta și se termină tot cu ea.